Friday, November 15, 2013

Happier

  1. Exercise more – 7 minutes might be enough
  2. Sleep more – you'll be less sensitive to negative emotions
  3. Move closer to work – a short commute is worth more than a big house
  4. Spend time with friends and family – don't regret it on your deathbed
  5. Go outside – happiness is maximized at 13.9°C
  6. Help others – 100 hours a year is the magical number
  7. Practice smiling – it can alleviate pain
  8. Plan a trip – but don't take one
  9. Meditate – rewire your brain for happiness
  10. Practice gratitude – increase both happiness and life satisfaction
Quick last fact: Getting older will make yourself happier

[Social Consciousness - Ten simple things you can do today that will make you happier, backed by science]

Tuesday, November 12, 2013

Musée Carnavalet

Musée Carnavalet
ou musée de la ville de Paris.

Pour se rendre compte comme le temps passe en cycles infinis sur les mêmes humains. Comme tout change et tout reste pareil. Dans un présent éternel.

Wednesday, October 16, 2013

Lou Doillon


Lou

Monday, October 7, 2013

Eseuri de duminica

[Eseuri de duminica, de Constantin Noica]

* also:
[Pagini despre sufletul românesc, de Constantin Noica]

Wednesday, October 2, 2013

Solomon Marcus

Solomon Marcus, nascut in 1925 (in acelasi an ca ea), la Bacau. Matematician, printre altele (semiotica, lingvistica, filosofie, istoria stiintei).

De vorbă cu un mare savant - Solomon Marcus - - Care vă sunt bucuriile, acum, la 87 de ani?

- Ştiţi de ce se zice că la chinezi cos­tul vieţii e mult mai mic? Fiindcă s-au obişnuit să se mulţumească cu o lingură de orez. Eu mi-am găsit şi-mi găsesc motive de bucurie într-o serie de lucruri pe care mulţi le aruncă la categoria ba­na­lităţi, care nu merită atenţie. Dacă trece pe lângă mine un copil care-mi zâmbeşte, mă încarc cu energie pentru o bucată de vreme. De multe ori mă bucur, pur şi simplu, că merg pe pro­priile mele picioare. Sau că văd ceva fru­mos pe stradă, ca "trecătoarea” lui Baudelaire. Secretul e să ştii să te fereşti de acele găuri negre, care te scot din viaţa autentică: lâncezeala, rutina, plic­tisul, viciile, stresul. Sunt stări în care nu trăieşti cu adevărat, în care nu poţi fi creativ, nu te poţi îndrăgosti. Din ele poţi scăpa oferindu-ţi spectacole, fiecare la nivelul care îi este accesibil. Eu pot beneficia la vârsta mea de marile spectacole ale ştiinţei, care celor mai mulţi le sunt inaccesibile - acele spectacole pentru care biletul de intrare nu se plăteşte în bani, ci în cultura pe care ai acumulat-o. Dispun de suficientă energie pentru a mă împrospăta continuu, pentru a putea privi cu un ochi limpede lucruri pe care, poate, le-am văzut de sute de ori, dar care îmi aduc de fiecare dată bucurie. Trăiesc în bucurie, deşi ştiu că fericirea ne este inaccesibilă. Existenţa umană este fundamental tragică.
[De vorbă cu un mare savant - Solomon Marcus - "Paşaportul meu spre universalitate a fost matematica”, Formula As, 2012, numarul 1029]

De asemenea, vezi si interviul luat de Eugenia Voda pentru Televiziunea Romana, in emisiunea Profesionistii.

Cum am ajuns la el?
Citind pe Wikipedia ca in primul sau articol care apare pe DBLP, Victor Vianu face referire la Solomon Marcus, recunoscandu-l si multumindu-i pentru orientare ("acknowledges him for guidance").

Tuesday, September 17, 2013

Saucisse boucané



[Saucisse boucané, Chaleur Tropic'hall]

Trop de bon souvenirs, vive les vacances!

[Ile de la Réunion, 2013]

Thursday, September 5, 2013

Piton des Neiges








[Piton des Neiges]
been there. done that.

Wednesday, August 14, 2013

Thursday, August 8, 2013

Prima datorie a crestinului este de a fi fericit.

[Jurnalul fericirii, de Nicolae Steinhardt]

--
Daca pana si crestinul are propria fericire ca prima datorie, nu vad de ce noi, restul paganilor, ne-am concentra pe altceva... :-)

Monday, July 8, 2013

Jurnalul fericirii

[Jurnalul fericirii, de Nicolae Steinhardt]

"Jilava
- Graba. Diavolul e zorit, lucreaza sub semnul iutelii. Poate pentru ca nu uita ca puterea lui de actiune e limitata in timp. (Ca sa-si umple hambarele.) Poate si pentru ca agitatia e o forma a torturii. (Cine crede ca in puscarie e mizerie neagra dar in schimb ai parte de liniste deplina se insala amarnic. Nu exista viata mai framantata decat cea din inchisorile comuniste, unde mereu odrasleste nostalgia hrubei lui Monte-Cristo.) Toti cei aflati sub stapanirea demonului sunt manati parca de neastampar si de o (la prima vedere) inexplicabila iuteala.
Mai e si dorinta (demonica) de acaparare a cat mai multor bunuri si bucurii in cel mai scurt timp posibil (de a "profita de viata") si poate (inconstient) instinctul infractorului (in cazul de fata al pacatosului) de a termina treaba repede, sa nu fie prins. [...]

Gherla, 1962 (camera 44)
Camera 44 (de infirmerie) la Gherla este exact reversul numarului 34 de la Reduitul Jilavei. In loc de gentilete, buna cuviinta mutuala, intelegere si aspiratie spre cavalerism, aici domnesc ura, invidia, banuiala si artagul. Relatiile dintre oameni sunt atat de otravite, de incinse incat au depasit de mult faza in care se cearta si se injura intre ei; sunt satui unii de altii, se dispretuiesc, le este reciproc scarba in asa grad incat nu-si mai vorbesc; isi arunca unii altora lungi priviri incarcate cu venin si tac oftand amarnic, inghitind in sec, scuturandu-se ca sub friguri. Fiecare este convins ca celelalte gamele sunt mult mai pline decat a sa si smulse prin frauda, ca toti ceilalti obtin prin protectie si mijloace tenebroase medicamente suplimentare. Nori grei de electricitate agresiva stau fata-n fata cu nori tremurand de puhava sila muiata in satietate. Se vede bine, aici, cata dreptate avea Bergson scriind ca viata nu este poate in mod necesar legata de hidrogen, azot, oxigen si carbon. Ea s-ar putea inchega in jurul altor ori altui element, al cobaltului bunaoara. In camera 44 locul hidrocarburilor l-au luat amoniacul, vitriolul, acizii cianhidric, sulfuric si clorhidric. Sufla neincetat vanturi aducatoare de oxid de carbon si se rostogolesc valuri de soricioaica, de sublimat corosiv si de arsenic. Diavolul domneste necontestat, se tavaleste de ras pe tronul instalat in mijlocul incaperii, iar din cand in cand, de bucurie, coboara si joaca tontoroiul.
In camera aceasta de infirmerie razboiul tuturor cu totii se manifesta in primul rand prin suspiciune. Tot omul stie ca ceilalti sunt niste simulanti fara rusine si pizmuieste bruma de medicamente ce se distribuie pe sponci. Verbele a crede, a da crezare, a se increde au disparut la fel de iremediabil ca reptilele erei secundare ori ca intrebuintarea infinitivului drept subjonctiv. Colonelul Marinescu din Timisoara, grav bolnav de nervi, care face crize de plans de cateva ori pe zi, e un simulant si un teatralist. Taranul Benea, originar din satul lui Blaga, a paralizat si nu se poate misca; greu de tot gasesc pe cineva care sa vrea sa-mi ajute sa-l purtam pe brate la tineta pe "simulantul asta ordinar". Magistratul P. din Craiova, victima unor sincope, "se face". Un muncitor maramuresan pe care-l chinuie o spondiloza cervicala dandu-i groaznice dureri de cap "minte, domnule, de unde stii ca-l doare, are talent la comedie". Medicii detinuti sub a caror ingrijire este pusa infirmeria aceasta au intrat si ei, pe deplin, in jocul acesta prezidat de cel care aici mai mult ca oriunde isi merita poreclele sugubete de Velzevul, Nichipercea, Michiduta, Sarsaila, Aghiuta, Scaraotchi si Impielitatul. Ei, medicii, sunt primii care banuiesc pe toti detinutii prezenti de simulare. Nu numai atat, se si grabesc (sunt doi oameni in toata firea, profesorul dr. Sebast. C-escu si dr.-ul Gostin) sa-si impartaseasca banuielile caraliilor de serviciu, care atat asteapta. Medicii nostri colegi de detentie mai au si obiceiul (mai putin grav, dar nu mai putin urat) de a-si lua pacientii in zeflemea, in prezenta acelorasi caralii (care se distreaza de minune, ce pleasca neasteptata, ce placuta diversiune in monotonia vietii lor), si a le manifesta cat mai vadit parerea ca numai datorita oarbei bunavointe a administratiei penitenciarului se afla atatia pseudo-bolnavi in camera aceasta cu confort sporit (sporit si pentru ei, caci atata vreme cat functioneaza ca medici au dreptul la pachet, la tigari si la hrana exceptionala). Dar ura si gelozia s-au intetit intr-atata incat ies si se revarsa din matca lor medicala si cuprind si alte domenii. [...]"

Exact ca in viata de fiecare zi, in asa-zisa libertate.

Wednesday, July 3, 2013

Nicolae Steinhardt

Oscar Steinhardt catre Nicolae Steinhardt:
"E adevărat, zise tata, că vei avea zile foarte grele. Dar nopţile le vei avea liniştite – trebuie să repet ce mi-a spus, trebuie; de nu, m-ar bate Dumnezeu , vei dormi bine. Pe când dacă accepţi să fii martor al acuzării, vei avea, ce-i drept, zile destul de bune, dar nopţile vor fi îngrozitoare. N-o să mai poţi închide un ochi. O să trebuiască să trăieşti numai cu somnifere şi calmante; abrutizat şi moţăind ziua toată, iar noaptea chinuitor de treaz. O să te perpeleşti ca un nebun. Cată-ţi de treabă. Hai, nu mai ezita. Trebuie să faci închisoare. Mi se rupe şi mie inima, dar n-ai încotro. De altfel, chiar dacă apari acum ca martor al acuzării, nu fi prost, după şase luni tot te ia. E sigur."
"Ţi-au spus să nu mă laşi să mor ca un câine? Ei bine, dacă-i vorba aşa, n-am să mor deloc. Te aştept. Şi vezi să nu mă faci de râs, zice. Să nu fii jidan fricos şi să nu te caci în pantaloni."
[de aici]

Solidays 2013



In love we trust @Solidays 2013, Hippodrome de Longchamp, Paris

Skip & Die
Bumcello
The Hives
Parov Stelar Band
Tryo
...and not only :-)

Thursday, June 6, 2013

Le sermon sur la chute de Rome




"Et c'est ainsi qu'au nom d'un avenir aussi inconsistant que la brume, il se privait de présent, comme il arrive si souvent, il est vrai, avec les hommes."


[Le sermon sur la chute de Rome, par Jérôme Ferrari]

prix Goncourt 2012

Wednesday, June 5, 2013

Miuccia Prada




Miuccia Prada, a fashion designer with a PhD in political science from Milan University.

[Power of One, The New York Times Style Magazine]

Friday, May 31, 2013

Verisoara mea Rachel


[Verisoara mea Rachel, de Daphne du Maurier]
Ca si Rebecca, genul de carte de vacanta, usoara, fermecatoare, neasteptata. Si mi-ar place mult sa vad si ecranizarile.

Rebecca


[Rebecca, de Daphne du Maurier]

Thursday, May 16, 2013

Toate numele

[Toate numele, de José Saramago]


José Saramago nu e creatura a lui Dumnezeu, ci o creatura a propriei vointe. In ordine: mecanic, corector, ziarist, scriitor...

Iar "Toate numele", cum ziceau si altii... o biografie a memoriei, care nu evolueaza, ci se misca.

Caci nu... in final nu suntem cine credem, ci ce isi vor aminti ceilalti despre noi. Si vom trai nu pana vom muri, ci pana nu va mai fi nimeni sa isi aminteasca de noi.

Saturday, April 27, 2013

The Parent Rap


[The Parent Rap]

Funny, real, smart and cool... sad.
Funny :-)
Shit.

Saturday, March 30, 2013

Skip & Die


[Skip & Die - La Cumbia Dictadura]

* avec le belle Cata.Pirata :

Seen at @Les Femmes S'en Mêlent #16, 2013

Saturday, March 23, 2013

The Nu Project

The Nu Project
Simple and real... and not to forget, beautiful. Worth it!

Thursday, March 21, 2013

Atat de frageda


[Atat de frageda, Mondial]
(cu versuri de Mihai Eminescu)

Te duci şi-am înțeles, prea bine
Sa nu ma țin de pasul tau.
Pierduta veşnic pentru mine
Mireasa sufletului meu.

Tuesday, January 22, 2013

Friday, January 18, 2013

Django Unchained


[Django Unchained]

Kinda the film of the year.
Omg, I'm so in...

Thursday, January 10, 2013

L'impressionnisme et la mode

@Orsay

In afara faptului ca iti dai seama cata munca insemna realizarea unei rochii la acea vreme si asta nu numai din cauza faptului ca tehnologia era alta, dar si pentru ca atunci se dadea mai multa importanta detaliului (poate...?), pe cand acum o fusta variaza de la dreapta la... tot pe acolo, pentru ca e mai simplu / clasic, zi-i cum vrei... in rest, nimic spectaculos.

Desi ma face sa ma gandesc la cat de mult se pierde cand esti in cautarea simplitatii...

Tuesday, January 8, 2013

L'adultère, c'est comme les cadeaux, c'est l'intention qui compte.

[Pascal Thomas]

__
...quite insightful! :)